16 Αυγ 2012

Διακοπές τέλος....

Όταν γυρνάς από διακοπές τα συναισθήματα σου είναι ποικίλα.Χαρά που επιστρέφεις στη βάση σου και λύπη για τις όμορφες στιγμές που φύγαν μακρυά.Ευτυχώς που το μυαλό χωρά χιλιάδες αναμνήσεις.
Οι πρώτες διακοπές του Βασίλη περιείχαν πολύ γέλιο .πολύ θάλασσα ,πολλές βόλτες και γενικά όλα τα ζήσαμε πολύ.Από τη στιγμή που μπήκαμε στο αυτοκίνητο στις τρεις το χάραμα είχαμε έναν παιδαριώδες ενθουσιασμό.Άδεια η πόλη ξεκινήσαμε με έναν γεμάτο φούσκα και διάθεση ανεβασμένη.


Το ταξίδι μεγάλο οι εικόνες όμως μαγικές.Για πρώτη φορά στη ζωή μου εκτίμησα την ανατολή και τα χρώματα που παίρνει ο ουρανός την ώρα εκείνη.Δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι από την ημέρα που αποκτήσαμε τον μικρό εικόνες σαν την παρακάτω τις αντιλαμβάνομαι διαφορετικά.
Νωρίς το πρωί φθάσαμε στην Βασιλική και πήραμε το πρώτο πλοίο για να περάσουμε στην Κεφαλλονιά.Οι τρεις μας ενθουσιασμένοι λες και μας είχαν κλεισμένους στο κλουβί.



Μετά από μία ώρα ήμασταν Φισκάρδο και βουρρρρρ για Ληξούρι.Χαθήκαμε δεν θα πω ψέμματα.Πολλές στροφές ,πολλά χιλιόμετρα πιο πριν δεν θέλει και τίποτα για να χάσεις μια πινακίδα.Να ναι καλά ο άγιος gps τον βρήκαμε τον δρόμο.Και έτσι επισήμως άρχισαν οι διακοπές μας.Μέναμε σε ενα καταπληκτικό σπίτι στο χωριό Χαβδάτα λίγο πιο έξω από το Ληξούρι.Και κάπου εδώ θα με συγχωρέσετε γιατί θέλω να γράψω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Δημήτρη και την Ελευθερία για την υπέροχη φιλοξενία και την απίστευτη παρέα τους.
Το παραπάνω αντικρίζαμε στον πρωινό μας καφέ.Και κάπου στο βάθος όλες οι κακές και μίζερες σκέψεις του χειμώνα χάνονταν.Ο μικρός έτρεχε,έπαιζε,ανέβαινε τις σκάλες (αυτή η τελευταία ανακάλυψη δεν μας ήταν και τόσο ξεκούραστη) γελούσε με την καρδιά του.Και μετά σου λέει οτι ο αέρας δεν κάνει την διαφορά.Οι παραλίες του νησιού απίθανες  αν και λίιιιιιιιγο βαθιές.Πεντακάθαρες και αναζωογονητικές.
 Για πρώτη φορά στα Επτάνησα ενθουσιάστηκα.Οι άνθρωποι πολύ ευγενικοί και εξυπηρετικότατοι.Αν λύσουν και το θεματάκι του είμαι στο χωριό και αφήνω το αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου για να πάρω λεμόνια  όλα θα είναι άψογα.
συνεχίζεται...........




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου